Hvordan forbereder du deg til å flytte med barn

Flytteprosesser i seg selv er ofte stressende. Spesielt gjelder det dersom du må flytte med barn og flere forberedelser må til. Kanskje du må bytte barnehage eller skole. Det kan ofte oppfattes som usikkert og utrygt for barn som må plutselig må forholde seg til et nytt miljø uten sine venner. For deg som forelder er det viktig å gjøre det lettere for barnet ditt så mye som mulig. Her er noen enkle tips på hvordan flytteprosessen kan gjøre det enklere for både deg og barn:

Flytte med barn

  • Hvis barnet går på skole kan det være lurt å planlegge flytting ved skoleslutt. For yngre barn er det mindre krevende da de trenger mindre tid for å tilpasse seg.
  • Forbered barnet på forhånd. Hvis mulig besøk det nye området på forhånd.
  • Ta barnet til den nye skolen og vis hvordan det ser  ut. Det er ofte lettere å venne seg til det.
  • Kommuniser med barnet ditt. Fortell hva det innebærer å flytte.
  • Oppmuntr barnet til å dele sine tanker, enten de er positive eller negative.

Fortell barna om dine egne erfaringer med å flytte med barn og prøv å sørg for at barnet får mulighet til å delta og pakke sine egne ting. Det er en måte å se hvor det ender opp, i stedet for bare å se at de har forsvunnet. Prøv å kontrollere stress så mye som mulig under flyttingen fordi barn oppfatter stress som usikkert og lar seg lett påvirke.

Bestill flyttehjelp hos oss

Flyttebyrå Oslo er din flyttehjelp – vi hjelper deg med flytting i Oslo Kommune og områdene i nærheten av hovedstaden. F.eks flytting til Asker, Bærum, Østfold og Akershus. Trenger du bare flyttehjelp til selve transporten kan det naturligvis ordnes. Du kan også bestille oss til å gjøre hele flyttearbeidet. En totalflytting fra oss vil innebære at du får hjelp med å pakke ned, utpakking, bortkjøring av avfall og søppel som du ønsker å kaste, transport av ditt innbo og selvsagt helt til slutt en flyttevask med fornøydgaranti. En totalflytting sparer deg for både mye tid og ressruser og flytteprosessen går unna som en drøm.

Flytte med barn